Buikvet verbranden

Buikvet verbranden: Effectief vet verbranden rond de buik

Buikvet verbranden is niet gemakkelijk! Veel mensen stoeien met de overtollige kilo’s, het lijkt voor hen onmogelijk om controle over het buikvet te krijgen. Veel mensen missen een aantal essentiele tips om op de juiste manier met buikvet om te gaan. In dit artikel onthul ik een aantal manieren om iets aan jouw overtollige buikvet te doen. Je leert op deze manier stap voor stap wat er nodig is om buikvet te verbranden. De volgende onderwerpen worden besproken:

  • Buikvet verbranden met minder koolhydraten en meer eiwitten

  • Een strakke buik met voldoende lichaamsbeweging

  • Van streng dieet naar een gezond voedingspatroon

Buikvet verbranden met minder koolhydraten en meer eiwitten

Eiwitten helpen jouw lichaam om snel vet te verbranden, terwijl koolhydraten jouw lichaamsgewicht juist laten toenemen. Een eiwitrijk of koolhydraatarm dieet is de ideale manier om gewicht te verliezen en een uitstekende manier om iets aan jouw overtollige buikvet te doen.

Koolhydraten vind je voornamelijk in brood, pasta, aardappelen, rijst en andere vullende voeding. Beperk de inname van koolhydraatrijke voeding en je merkt dat het verliezen van buikvet vrij gemakkelijk gaat. Vervang koolhydraatrijke voeding deels voor groente en voor een klein deel voor fruit om geen hongergevoel te ervaren en voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Eiwitten helpen je lichaam om overtollig buikvet te verbranden. Kies voor eiwitten uit eieren, kip, kalkoen, mager rundvlees en het liefst ook uit plantaardige producten (bonen, zaden en noten).

Een strakke buik met voldoende lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging geeft je een fit en energiek gevoel. Combineer intervaltraining met krachttraining, meer spiermassa zorgt ervoor dat het lichaam meer energie zal verbranden en daarmee ook buikvet. Beweeg minimaal een half uur per dag en bouw aan spiemassa met fitnessoefeningen die je thuis kunt doen (buikspieroefeningen, opdrukken, squats). Wil je krachttraining naar het volgende niveau brengen? Start dan bij een fitnesscentrum en een op maat gemaakt schema om nog constructiever aan spiermassa te bouwen.

Meer spiermassa maakt niet alleen een gigantisch verschil voor jouw buikvet, ook de vorm van jouw lijf zal een sportievere uitstraling krijgen. Wees als vrouw niet bang dat je ineens grote spierballen krijgt, vrouwen hebben andere hormonen en maken een totaal andere spierontwikkeling door dan mannen.

Van streng dieet naar een gezond voedingspatroon

Een streng dieet is meestal noodzakelijk wanneer je 10% of meer van jouw lichaamsgewicht wilt verliezen. In de eerste weken kun je met een streng dieet veel kilo’s verliezen, maar wanneer je jouw voedingspatroon niet aanpast zal je snel weer in de oude situatie terugvallen. De fase die tussen een streng dieet en jouw normale voedingspatroon inzit, is een fase die je langzaam laat verlopen. Op deze manier kan jouw lichaam wennen aan je nieuwe gewicht en is de kans groot dat je lang na het buikvet verbranden nog een strakke buik hebt.

Kies een dieet dat in de buurt van jouw nieuwe voedingspatroon ligt, op deze manier is de overgang kleiner en merk je dat er een kleinere kans is op het Jojo-effect. Orienteer je op een rustige manier en strart dan met het verbranden van buikvet om jouw strakke buik tot realisatie te brengen.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes